neljapäev, 19. jaanuar 2012

Mmm...angoora

Vaniljejäätis on kõige parem - selline mõte mul pähe tuli, kui olin pestud ja kuivatatud angooralõnga uuesti vihti kerinud ning seda valget kuhilat vaatasin. Kui arvukatest ahvatlevatest jäätisepakkumistest valin ma välja ikka jäätise, mis puhas klassika, siis ketrusköögis on aina põnevam maitsta uusi materjale.
Ketrasin angoora küüliku villakarva esimest korda. Ja piisas, et olla juba täielises vaimustuses. Seda kiudu on nii- nii mõnus kedrata!
Kahtlen, kas ma nüüd üldse tahangi pikka aega lambavilla kätte võtta :)
Et saada ettekujutust, millega tegemist, otsustasin teha esimese lõnga puhtast angoorast. Mind võlus angoora kiu peensus, siidine pehmus ja ilus läige. Soovisin seda kõike ka lõngas edasi anda ja nii valisin ketrusviisiks kammketruse. Päris puhas kammlõng see siiski ei ole, sest ettevalmistamisel ei kasutanud ma villakamme, vaid tihedaid Louet`i käsikraase. Kasutasin neid ainult niipalju, et kiudu veidi korrastada.
Angoora on kodumaine, Vaike talu Merikeselt ja Airilt, kes peab Eestis suurimat ning tõenäoliselt ka ainukesest farmimõõtu angoora küülikute kasvandust.
Vaniljejäätise maiustamisega võib väga kergesti liiale minna, eriti kui see on tehtud sellise retsepti järgi. Leevendust ja pehme pai teeb siis kaelale üks õrn ja imesoe angoorane sall.

Nojah, selle pildi asemel peaks tegelikult olema nüüd sallipilt :) Aga küll ta tuleb.
Olge terved!

4 kommentaari:

  1. Väga isuäratav suutäis :-)

    VastaKustuta
  2. Tubli töö ketruse poole pealt :).Olen hakanud villa pakendama nii, et kiud on kõik ühte pidi, siis ei tarvitse teda kraasidagi, kui aga karvad on risti rästi, siis tõesti, tihe kraas on hädavajalik :) Tõelise tunde saab kätte angoora lõngast kudumeid kandes.
    Ja jätkuvalt on pakkumisel sulle sokile sobilikku villa, kui külla tuled....äkki peaks sulle tähtaja panema, et kui selleks ajaks kohale ei jõua, kaotab pakkumine jõu?? Ah? Aga olgu, see oli nüüd väike nöökimine:

    VastaKustuta
  3. Aitäh!

    Airi, mul on õnneks veel suurem enamus angoorat alles :) Aga jah, angoorased sokid muidugi ahvatlevad,lapsele lubatud ka.
    Tulen kindlati, siis kui sul suurem pügamine just tehtud :))

    VastaKustuta
  4. Jäätise osas on mul sinuga täitsa sama maitse, tõenäoliselt siis ka villa osas oleks sama, aga vist on parem mitte proovida, et mitte sõltlaseks saada :)

    VastaKustuta

LinkWithin

.