esmaspäev, 19. september 2011

Mihklipäeva soolatopsid

Lootus, et üleilmaline Maa soojenemine, milles inimese käsi viimaste teadusuurimuste järgi ikka kohe kõvasti mängus, võiks tuua meile õitsevad apelsinipuud ja värvilised korallimered, on vast tugevalt ulmeline. Pigem tuleb leppida tõsiasjaga, et atmosfääri ja ookeanide pidev temperatuuritõus tähendab meie laiuskraadidele taas omaseid kliimamuutusi- kevad on taas kevade moodi, suved suvesoojad ja talv koos rinnuni ulatuvate lumehangedega.
Ja nii mõtleb minusugune pisike eestimaine lambakasvataja (karjaloomade sh lammaste pidamine tekitab kasvuhooneefekti ja suurendab globaalset kliimasoojenemist ning sellest tulenevaid probleeme), ja teiselt poolt alailma külmetav inimene- kuidas nende muutustega toime tulla? Kuidas anda oma panus üleüldiseks ja sealjuures ka isiklikuks heaoluks. Ehk mõtle suurelt ja tegutse kohapeal :)
Tuleb endale oma lammastest ise kasukas teha! Ja nagu ikka, suuri asju alusta väikestest ja seda ma ka tegin- esimesena said kodusel teel pargitud kasuka taskud ehk jäärakotid.


Järgneb...

2 kommentaari:

LinkWithin

.