teisipäev, 29. jaanuar 2013

Lõunavene pehmus

Koera elu on ikka väga üürike. Inimese poolt vaadatuna. Parimal juhul veab välja 15-16 aastat, enamasti siiski vähem. Ega need viimased aastad koeraomanikule kerged pole - tead ju, et varsti saab aeg otsa. Ja koeral on raske mõista, miks ometi kerge jalg enam ei jookse ja terav kõrv ei kuule...
Edasi on kurvastamine ja leppimine paratamatusega, mis mõne aja möödudes asendub hingesoojendavate mälestustega koos oldud ajast. Kuid need mälestused võivad olla ka käegakatsutavad. Üks lõuna-vene lambakoer elab edasi oma perenaise mõtetes ja  imesoojas ning pehmes karvakampsunis.


Lõnga ketrasin puhtast koerakarvast. Ma ei teinud seda eriti heal meelel. Olen ikka arvamusel, et mitteelastne koerakarv vajab juurde paindlikku lambavilla ja igasugused muud põhjendused veel. Uusi lõngavihte ära viies sai minu tõrksus aga hajutatud, sest nägin oma silmaga eelmistest lõngakeradest kootud ilusat kampsumit.
Enamasti soovin ma enne ketramist kindlasti teada, milline kudum sellest tuleb. Seekord sain teada, et sokke kindlasti mitte. Nii ketrasin lõnga oma nägemuse järgi võrdlemisi peene. Tundus, et küllaltki karmikarvaline koerakarv jääb niimoodi lõngana parem. Rõõmustasin, et kudumiseks oli valitud pitsiline koekiri. Minu hirm, et lõng võiks olla ehk liiga puine, osutus asjatuks. Vaatamata päris mahukale kudumile, oli see ometi üllatavalt kerge, õhuline ja pehme.
Koeskeemi sain omale paberi peal kaasa. Mine tea, äkki kunagi ketrangi endale täis koerakarvast ja koon midagi hullult sooja ja pitsilist :)


Selle toreda karvase koera kohta saab lühidalt lugeda siit.

8 kommentaari:

  1. Nii ilus kampsun, selline pehme tundub ja mõnus :)

    VastaKustuta
  2. Oligi mõnusalt pehme, kuigi see ainult koerakarvane lõng ise võrdlemisi karm :)
    Kahjuks mul pildistamiseks oli nii vähe aega, pildi teravus jätab seega kõvasti soovida. Muidu jooksis see pitsiline koekiri nii kenasti välja, mida pilt paraku edasi ei anna.

    VastaKustuta
  3. Imekena lõng. Ja nii liigutav lugu.

    VastaKustuta
  4. Aga kaunidus on pildil hästi välja tulnud. Mulje jääb ka nagu oleks tegu ülipehme asjaga.

    VastaKustuta
  5. Väga ilus, kahju, et neti kaudu katsuda ei saa :)

    VastaKustuta
  6. On küll ka läbi pildi pehmust ja soojust tunda.
    Kas tegu on ühekordse lõngaga? Või siis tõesti ülipeen ja suhteliselt nõrga keeruga?

    VastaKustuta
  7. Tänud!

    Liina, lõng on kahekordne. Korrutus sai selline...paras :)

    VastaKustuta

LinkWithin

.